Blog

Cadeaus die er echt toe doen!

0

De feestdagen… een heerlijke tijd van genieten en samenzijn. Van delen en geven. En voor onze kids vooral een tijd van cadeautjes!!

De vraag die bijna elke ouder zichzelf stelt is: wat heeft mijn kind nou echt nog nodig? Wat zijn nou cadeautjes die echt leuk zijn voor je (klein)kind? Die iets kunnen betekenen qua groei, ontwikkeling of eigenwaarde. Studio KIND zocht ze uit!

onder-je-kussen-kaartjes

 

Onder je kussen kaartjes! €14,99

Je schrijft wat leuks of liefs op een kaartje en legt het onder de kussen van je kind. Ieder kaartje bevat mooie spreuken, opdrachtjes of een gedichtje. Voor extra eigenwaarde en zelfvertrouwen!

 

 

 

behoeftenkaartjes-en-gevoelensspelgedachtenkracht-behoeftenkaartjes-en-gevoelsspel

Gedachtenkracht behoeftekaartjes €12,50 of het Gedachtenkracht gevoelenspel €12,50.

Leuke vrolijke spellen/kaarten om spelenderwijs te leren je behoeften uit te drukken of te achterhalen

 

familieklets

 

 

FamilieKLETS €16,95
Hilarisch kwartetten voor heel het gezin!

 

 

 

slaapkletsslaapklets-voor-kleuters

 

SlaapKLETS €14,95
Diverse versies. Op een fijne manier de dag afsluiten zodat je kind heerlijk rustig kan gaan slapen.

 

 

gedachtenkracht-boek-voorkant gedachtenkracht-boek-achterkantGedachtenkracht €10,-
Je kind helpen begrijpen wat het voelt en ervaart? Ontdekken hoe je er zelf voor kan zorgen om je fijner te voelen. Dit vrolijke krachtige boek heeft al menig kind geholpen om zich fijner en sterker te voelen.

planbord

 

 

Planbord €29,95
Overzicht geeft je kind rust. Met deze eenvoudige magneetbord creëer je meer rust en betrokkenheid in huis. Excl. het gezellige randje. Die heb ik zelf gemaakt met tape!

 

crazy-robot-en-cutebot-van-houtendroom

 

Leuke robotjes van HoutenDroom €12,50

Keuze uit een Crazy Robot of de CuteBot

 

 

 

 

 

Alle artikelen zijn bij mij in de praktijk te verkrijgen. Bel of mail me voor extra info of om het te bestellen

06-50504009 of info@studiokind.nl

 

 

Stressvrij de feestdagen door

0

xmas3707640ecfedc07e233cae55f2c7cbd6 th

De feestdagen komen eraan en dat merk je. Overal om je heen wordt er aandacht aan besteed. Op school, in winkels, bij de BSO, op televisie, etc. etc. Dit zorgt bij veel kinderen en ouders voor meer spanning en prikkels. En dat merk je. Er wordt slechter geslapen, jullie zijn sneller moe, boos of geprikkeld. De sfeer in huis is dan niet altijd gezellig. Wat kan je doen om redelijk stressvrij de feestdagen door te komen?

Aan de slag!
Als jij ook een rustige decembermaand wilt, waarin je kunt genieten van de feestdagen, is het goed om te bedenken hoe die maand er uit komt te zien. Ga samen met je partner ervoor zitten en schrijf het op:

 • Hoe ziet onze Sinterklaastijd eruit?
 • Hoe zien onze kerstdagen eruit?
 • Is dit hoe jullie het echt willen, of doen jullie het omdat het zo hoort of verwacht wordt?
 • Hoe ging het vorig jaar? Zijn jullie daar tevreden over of willen jullie het liever anders aanpakken?
 • Welke stressfactoren kunnen jullie wegnemen? Denk bijvoorbeeld aan minder afspraken. Moet Sinterklaas echt zowel bij jouw als bij je partner zijn/haar ouders worden gevierd? En ook nog eens op je werk? BSO? Sportclub? Één viermoment is vaak al leuk genoeg.
 • Pak jullie agenda’s en neem heel de decemberplanning door. Wat staat er al vast? Willen jullie die dingen echt? Welke dagen houden jullie helemaal vrij?
 • Plan voldoende rustmomenten door niet te veel sociale verplichtingen aan te gaan.
 • Zeg soms ‘nee’ tegen uitnodigingen. Als het voor jullie gezin te inspannend is om zowel eerste als tweede kerstdag op bezoek te gaan bij (schoon)familie, kies dan voor een andere oplossing. Bv. alle familiebezoek op 1 dag doen: brunch of lunch bij de ene opa en oma, diner bij de andere opa en oma. De andere kerstdag kan dan gewoon thuis worden gevierd met het gezin. Dit geeft veel rust.
 • Het helpt ook om verwachtingen los te laten. Het hoeft niet perfect te zijn, jullie hoeven niet aan alle en ieders verwachtingen te voldoen. Het draait om samenzijn en genieten. En wat goed is voor jullie als gezin!

Conclusie

 • Zoek uit wat echt nodig is en hoe jullie het echt zouden willen.
 • Dit jaar draait het niet om meer, maar juist om minder. Schrap alles wat niet noodzakelijk is uit jullie agenda, jullie activiteiten en van het boodschappenlijst. En stel ook jullie verwachtingen bij

en de verplichtingen. Net zolang totdat jullie alleen nog overhouden wat jullie echt van belang vinden. Dan pas kunnen jullie genieten van deze dagen.

Studio KIND wenst iedereen fijne feestdagen toe en een gelukkig 2017!

fijne-feestdagen

Een pot vol herinneringen

0

Deze glazen pot, ook wel herinneringspot (memory jar) genoemd, is een pot waarin je alle fijne momenten van een jaar in bewaard.  Je start op 1 januari met een lege pot. Door het jaar vul je ’t potje met papiertjes waar je fijne, leuke gebeurtenissen opschrijft die zijn gebeurt. Op 31 december mag het potje openen en kun je je jaar kort herbeleven. Leuk om samen met je gezin te doen.

Wat moet je op een briefje schrijven
Nu vraag je je misschien af wat je allemaal op kan schrijven. Nou heel simpel… allemaal dingen waar jij blij van wordt: leuke dingen die je gedaan hebt, of iets moois wat je gezien hebt of iets lekkers wat je gegeten hebt. Het kan dus van alles zijn, als het voor jou maar een betekenis heeft. Je hoeft niet iedere dag een briefje in de pot te stoppen, enkel alleen wanneer jij vindt dat het zo fijn of leuk is dat het erin moet .

Even stilstaan…
We hebben soms een ontzettend druk leven en staan daardoor soms te weinig stil bij de mooie of leuke momenten. Doordat je die nu in een pot bewaart en ze aan het eind van het jaar allemaal nog eens doorneemt sta je er weer bij stil en beleef je het nog een keer. Voel je dankbaarheid en geluk bij de vele mooie en leuke momenten je in dat jaar hebt gehad.

Ik wens jullie veel mooie herinneringen…

Page 1 of 812 »